Data dodania: 2025-05-01
Przedstawiciele Grupy Żywiec Sp. z o. o. na WEiA

Panowie Daniel Rumiński oraz Piotr Jakimowicz poprowadzili wykład dla studentów III roku kierunku Automatyka, robotyka i systemy sterowania, zatytułowany "Specyfika pracy w Utrzymaniu Ruchu w Grupie Żywiec na przykładzie Browaru Elbląg ze szczególnym uwzględnieniem automatyki". Poruszane zagadnienia obejmowały tematy protokołów i sieci komunikacyjnych w nowoczesnych układach automatyki i sterowania procesami produkcyjnymi.
Pan Tomasz Miks, Kierownik ds. personalnych, zapoznał studentów ze specyfiką działalności Browaru w Elblągu, zachęcając do odwiedzin oraz do odbycia praktyk studenckich.
Od 1999 roku Browar w Elblągu wchodzi w skład Grupy Żywiec. Od tego czasu przeszedł szereg modernizacji. Obecnie zajmuje powierzchnię około 6,5 hektara. Wysoka jakość produktów, wytwarzanych w Elblągu, została potwierdzona m.in. 2018 roku, zdobyciem przez Browar Elbląg Brązowej Nagrody Total Productive Management. Jest to jedno z najważniejszych wyróżnień przyznawanych browarom z Grupy Heineken na świecie. To zresztą nie pierwszy sukces elbląskich browarników – w marcu 2010 roku został on uznany na najlepszy browar Heinekena w Europie Środkowo-Wschodniej. Jednocześnie w browarze przykłada się ogromną wagę do jakości i bezpieczeństwa pracy – co potwierdzają: Złota Karta Lidera Bezpiecznej Pracy, przyznawana przez Centralny Instytut Ochrony Pracy oraz pozycja laureata ogólnopolskiego konkursu Państwowej Inspekcji Pracy „Pracodawca – organizator pracy bezpiecznej”.
-
2025-05-19
BALLUFF na WEiA
-
2025-05-16
Laboratorium wyjazdowe
-
2025-05-09
Grill z Kolegium Dziekańskim